Dunaújvárosnál horgonyon

DSC02249 DSC02293 DSC02333

Dunaújvárosnál horgonyon

Hajónapló bejegyzés

2014 november 6 10:54  1546 fkm

A Latorca B31-es vitorlás kabinjából az elsőtiszt jelentkezik, parancsnok a kormánynál.

Tegnap délután 13:20-kor szerencsésen megérkeztünk Gerjénbe majd elvégeztük a hajó szemléjét és a felkészítését az útra. Többek között bár az akkummulátor töltöttségi szint rendben volt de teljesen feltöltöttük. A motorban az olajszintet is rendben találtuk majd megtankoltuk a hajót a másnap hajnali indulásra. A hidak miatt az utat végig motorral, leengedett árbóccal fogjuk megtenni.

Sajnos a mobil internet nem.

Korán lefeküdtünk így én hajnal 4-kor keltem. Kimentem a fedélzetre ahol az évszakhoz képest kellemes meleg fogadott, 15C körüli hőmérséklettel. Mivel a kapitíny még aludt így sétáltam egyet a stégen majd jógáztam és meditáltam. A kapitány 5:30-kor kelt majd az elektromos rendszert leválasztottam a hálözatról.

6:15-kor indultunk Gerjenből kellemes langyos időben.

Útközben fotóztam és csináltam néhány shotot, többek között Paksnál az atomreaktor csatornánának torkolatánál.

10 órára az idő lehűlt néhány fokot és beborult.
10:20-kor szemerkélni kezdett az eső majd elállt de a felhős nyirkos idő megmaradt.

A hajónapló offline készül mert bár többször is ellenőriztük eddig az út soran de a mobil net nem igazán volt használható.

Bejegyzés vége

2014 november 6 13:28 1561fkm

Most hagytuk el a Dunaföldvári hidat. Még a híd előtt töltötünk a tankba kb 18l gázolajat. Lejöttem a hajókabinba, gondoltam megnézem hogy Dunaföldváron működik e a mobilne de sajnos továbbra sem üzemel pedig a településen belül haladunk.

Fél órája kitisztult az ido és a hő,érséklet is újra 15C felett van.

Bejegyzés vége

17:40
Dunaújvárosnál hotgonyt vetettünk.
Kb fél órája (már egy ideje sötétben jöttünk) volt egy probálkozásunk hogy bejussunk egy a Dunából nyilló kavicsbányába ahol uszájt is láttam. Lassan, mondhatni lépésben közelítettünk felé de ajnos a vizmélység hirtelen lecsökkent a bejáratnak azon a szakaszán ahol megpróbáltunk bejutni “állóvizes” ejszakai horgonyzás céljábol így kénytelenek voltunk továbbmenni és kicsivel feljebb, a szemben lévő partnál horgonyt dobni.

Zsolti csatlakoztatta a gépéhez a mobil sticket és működik. Megosztotta a netet wifin keresztül de sajnos egyedül a skypem tudom (tudnám) használni de se pop3, se webmail, se semmi más, szóval gyakorlatilag semmi netem így offline írok tovább de még próbálkozunk….

 

 


View Larger Map

Találatok: 99

Vélemény, hozzászólás?