Negyedik nap 1214 – 1252 fkm

 

2014.07.26. – Negyedik nap Dunai hajóútDSC02523, 1252-1258 fkm, 1258-….)

Reggel nem kapkodunk, hisz nincs is miért, megpróbáljuk megcsinálni a körkormányt, de csak nagyjából sikerül, sejtjük ez a megoldás túl sokáig nem fogja bírni. Kb. 20 percenként bemondjuk a rádióba, hogy segítséget kérnünk motorhiba miatt, de sajna nincs válasz 🙁

8:40-kor motor beindít, kis horgony fel, de a nagyobb nem jön, aminek okai is van egy nagyon nagy farönkbe akad, majd egy jó 4 méteres ágas-bogasba. Elindultunk a ránk váró 300 fkm-es szakasz első részének. Jelenleg van 75 liter gázolajunk, így ha önerőből kell eljutnunk Gerjenig mindenképp vennünk kell.

15:20 nagyon elfáradtunk így Újvidék alatt 1251 fkm-nél horgonyt dobunk. Hogy tart-e nem tudjuk, de ki sem várjuk mert 16:00-kor tovább indulunk terveink szerint az 1268 fkm-nél tervezzük az éjszakát tölteni és gázolajat is ott tervezzük beszerezni.

Újvidéken keresztül haladva pezsgő életet látunk a strandokon nagyon teli vannak a vízen pedig megszámolhatatlan motorcsónak, jetski és még egy kis vitorlás is (kb. 20-22 lábas), mely spinakkerrel szelte a habokat.

A fényviszonyok nagyon rosszak, mert a délutáni lemenőben lévő nap pont szemben van, sok az uszadék, nagy a forgalom, sok az úszó.

Kb. 19:00-kor mögöttünk uszály, majd egy másik nagy hajó, nevezzük a Névnapi-szülinapi ajándéknak. Mikor kb 200 méterre vannak segítséget kérünk alacsony olajnyomás miatt. Segítenek is mutatják, hogy dobjunk kötelet, megkérdezik hova tartunk, majd mondják, hogy Bezdánig szívesen visznek, de utána már nem lehetséges a magyar rendőrök miatt.

A Névnapi-szülinapi ajándék 8,5-9 km/h-ás sebességre gyorsít és halad rendületlenül hegymenetben. Úgy érezzük magunkat mintha IC-n lennénk, olyan a hang olyan az élmény. A két hajó egymásnak feszül a víz szétválasztaná egymást, de a kötélzet nem engedi. Este 2 órára kiülünk LATI kokpitjába és élvezzük az utat és örülünk, mert így minden esélye meg van hogy 2-3 napon belül visszaérjünk Gerjenbe. A Névnapi-szülinapi ajándék éjszaka is megy, nem horgonyzik le.

Fogyasztás: kb. 15 liter gázolaj
Megtett út: 44 fkm + ami nem önerőből volt

Találatok: 138

Vélemény, hozzászólás?